top of page

ארגונים אחרונים

סגרתם את הטיסה, את מקומות הלינה, ואת מסלול הטיול שלכם? אתם ממש רגע לפני הסוף! החלק הקשה מאחוריכם! אבל עוד לא סיימתם ויש עוד כמה דברים שצריך לדאוג להם.

לפני הכל- וודאו שהדרכון שלכם בתוקף לתקופה שאותה דורשת מדינת היעד. זה משהו שנדרש במדינות רבות ותאמינו לנו שזה פחות נחמד לגלות שהתוקף שלכם קצר מידי בשביל להיכנס למדינה כלשהי אחרי שכבר נחתתם בה. במידה והתוקף שלכם קצר יותר- מהרו לסניף של משרד הפנים ותדאגו לחדש את הדרכון (שימו לב שכדאי לעשות את זה בהקדם כי זה יכול לקחת זמן עד שהדרכון החדש ישלח אליכם).

מלבד הדרכון, אסור לשכוח שיש מדינות שמחייבות בויזה על מנת להיכנס לשטחן. כדאי לוודא אם יש צורך בויזה, ובמידה ויש מה עליכם לעשות בכדי להשיגה.

ביטוח נסיעות:

ביטוח הנסיעות לחו"ל הוא הכרחי ואין לוותר עליו בשום אופן!!! למה? אם חלילה יקרה משהו ותהיו זקוקים לטיפול בבית חולים, הביטוח מכסה את זה ולא תאלצו להיפרד מסכום כסף מטורף. חוץ מזה הביטוח יכול לכסות אבדן של המטען שלכם, אבדן/ גניבת טלפון הנייד ועוד- הכל כמובן תלוי במה שאתם צריכים וכמה שאתם משלמים. לרוב, המלצתנו היא לקחת ביטוח נסיעות דיי בסיסי, שמכסה בעיקר את עלות הטיפול הרפואי במקרה הצורך. ביטוח שכזה ניתן בחינם דרך חברות האשראי השונות (אם כי הן מכסות עד לסכום מסוים שלעיתים נמוך מידי). ביטוח דרך חברות אחרות נע לרוב בין דולר לשניים ליום טיול.

כדי לדעת איזה ביטוח הכי כדאי לכם לרכוש כדאי לקרוא את הכתבות הבאות:

ביטוח נסיעות לחו"ל- כל מה שצריך לדעת

גלובס

וובי- השוואת מחירי ביטוח נסיעות לחו"ל

כסף:

היום כבר אפשר להשתמש הרבה יותר באשראי גם בחו"ל, אבל תמיד כדאי שיהיה לכם כסף מקומי. את המרת המטבע כדאי לעשות כבר בארץ, וזאת על מנת לחסוך יותר מהמרה אחת (לא בכל מקום בחו"ל ממירים שקל).

את ההמרה ניתן לעשות בבנק, בבנק הדואר, בדוכני צ'יינג', במלונות או בשדה התעופה. האופציה הזולה ביותר היא בדוכני הצ'יינג'- שם ייקחו לכם בדרך כלל את העמלה הנמוכה ביותר. הימנעו מאוד מהמרת מטבע במלונות ובשדה התעופה- שם ייקחו לכם עמלה מאוד גבוהה! מהי עמלה נמוכה? 10 אגורות יותר מהשער היציג.

לבדיקת השער היציג היום (אם ברצונכם להשוות להמיר שקל, בחרו באופציית Israeli New Sheqel):

רכב:

מתכוונים לשכור רכב כחלק מהטיול שלכם? עליכם לדאוג לרשיון נהיגה בינ"ל בתוקף. אם יש לכם רשיון נהיגה ישראלי בתוקף, הדבר ממש לא מסובך ואורך מספר דקות. הנפקת הרישיון היא בעלות נמוכה (בערך 20 ש"ח, אם כי משתנה ממקום למקום) וניתן לעשות זאת בסניפים שונים.

דאגתם לרישיון הבינ"ל שלכם? אפשר לעבור להזמנת הרכב עצמו:

את הרכב ניתן לאסוף לרוב ממקום אחד ולהחזירו במקום אחר, אם תחפצו בכך, או לקחת ולהחזיר את הרכב באותו המקום. אם אתם צריכים את הרכב לכל אורך הטיול, כדאי לאסוף ולהחזיר את הרכב לחברת ההשכרה שנמצאת בשדה התעופה.

למה צריך לשים לב כאשר בוחרים חברת השכרה ורכב? קודם כל שיש מספיק מקום לכל הנוסעים (אם זה לא היה מובן מאליו) ושנית שימו לב שאתם מגיעים עם מזוודות- וגם להן צריך להיות מספיק מקום בתא המטען. תשתדלו שלא לשים חלק מהמטען במושב האחורי על מנת לחסוך בעלות הרכב, פשוט מפני שזה מזמין גנבים לפרוץ לרכב וחבל. בנוסף, שימו לב לנושא הביטוח וההשתתפות העצמית במקרה של תאונה (חס וחלילה).

לעוד טיפים ודגשים חשובים בנושא כדאי לבקר בכתבות השונות: הכל על, וואלה תיירות, טרוול זול.

 

הסעה משדה התעופה/ לשדה התעופה ביעד:

רכבת- לרוב מדובר באופצייה הזולה ביותר, וזה מומלץ בעיקר בערים אירופאיות שבהן הרכבת מאוד שימושית ונוחה. למרות זאת, חשוב לשים לב לפרטים כמו שעת הטיסה (אם אתם מגיעים באמצע הלילה- כנראה שהרכבת לא תהיה פעילה וגם אם כן זה לא תמיד נוח כי לפעמים מתברברים בדרך) ומיקום המלון.

רכב- האופציה היקרה ביותר, אבל אם אתם גם ככה צריכים לשכור רכב להמשך הטיול אז כמובן שמדובר באופציה העדיפה והנוחה.

מונית- יכול להיות יקר, אם כי זה כמובן תלוי במדינה שאליה אתם מגיעים. האופציה הנוחה והזמינה ביותר. כמובן שאין צורך בהזמנה מראש, אבל אם נוח לכם ניתן לשלוח מייל למלון ולבקש מהם לעשות את זה עבורכם (יכול להיות יקר יותר).

הסעה של חברה פרטית- ניתן להזמין מבעוד מועד, כאשר אתם עדיין בארץ, הסעה משדה התעופה למלון. ההסעה יכולה להיות פרטית או ברכב גדול יותר עם אנשים נוספים. קחו בחשבון שאם יש אתכם עוד אנשים ברכב, ייתכן שהסיבוב בעיר יהיה גדול ויגזול זמן. אבל, חלק מהחברות הן של ישראל לשעבר שמדברים עברית, כך שזה יכול להיות טוב לאנשים שמתקשים באנגלית.

הסעה של חברת התעופה- בדרך כלל קורה במקרה שבו לקחתם דיל, אבל לפעמים אפשר גם להזמין מהם הסעה בלי שום קשר למלון שבו תלונו. גם הפעם, את ההזמנה צריך לעשות מראש.

מזג האוויר:

בדקו מה צפוי להיות מזג האוויר ביעד שאליו אתם טסים- זה יכול להשפיע מאוד גם על תכנון הטיול (בימים גשומים או חמים מאוד כדאי לבקר במקומות סגורים כמו מוזיאונים) וגם על הבגדים שאתם אורזים.

למשל מזג האוויר בניו-יורק (תוכלו גם ללחוץ על הקישור לאתר ולבדוק את מזג האוויר ביעד שלכם):

מה לארוז?

אז אחרי שדאגנו לכל הארגונים והגענו לשעות/ לימים שלפי הטיסה תמיד עולה אותה השאלה- מה כדאי לארוז? הפחד הגדול הוא לשכוח לארוז משהו חשוב שבלעדיו יהיה לנו קשה ומבאס להסתדר.

מצד אחד, לא כדאי לשכוח דברים חשובים. מצד שני, לא כדאי לארוז יותר מידי. אל תשכחו שיש הגבלה של ק"ג שמותר לשלוח לבטן המטוס (בדרך כלל 20 ק"ג, אבל זה כמובן תלוי בחברה התעופה ובסוג הטיסה). קחו בחשבון שישנם יעדים שתרצו לערוך בהם קניות- וגם את זה כדאי לזכור. כל חריגה מהמשקל המותר גוררת תוספת של הרבה מאוד כסף.

המלצתנו היא לספור את מספר הימים שאתם עתידים לשהות בחו"ל ולקחת סט בגדים נוסף אחד (ליתר ביטחון). כמובן שצריך להתחשב במזג האוויר הצפוי ביעד ולהיערך בהתאם- אם קר, אל תשכחו מעיל וביגוד מחמם!

המלצה נוספת וחשובה- כדאי לעלות למטוס עם תיק קטן הכולל כלי רחצה, מברשת שיניים, וביגוד ליום אחד. יכול לקרות מצב שבו המזוודה תאבד או תגיע באיחור- ולכן תמיד כדאי שיהיה לכם בגדים לפחות ליום הראשון עד שתתארגנו על בגדים וציוד להמשך (או עד שהמזוודה תגיע). כשאתם אורזים את התיק הקטן זכרו שיש דברים שאסור להעלות למטוס כמו פצירה, קרמים ובשמים מעל ל-100 מ"ל- אותם שימו במזוודה שאתם שולחים לבטן המטוס.

רשימה מפורטת של דברים שכדאי לארוז ניתן למצוא באתר "אירופה".

אוכל:

הזמנתם טיסת לואו-קוסט? אל תשכחו לקחת איתכם אוכל לטיסה. היום יש יותר ויותר חברות תעופה שמציעות טיסות במחירים מוזלים וזה תמיד נחמד. ובכל זאת, כדאי לבדוק האם הטיסה כוללת ארוחות או לא. אם לא, תתארגנו מראש על אוכל כי המחירים בטיסה ובשדה התעופה יקרים למידי. וחוץ מזה- תמיד טוב שיש אוכל בתיק, לכל מקרה שיבוא.

קחו בחשבון שיש מדינות שבהן לא ייתנו לכם להכניס אוכל ויזרקו לכם אותו בכניסה ליעד- במיוחד כשמדובר בפירות וירקות (מחשש להעברת מחלות ונגיפים)- קחו בקלות ותמנעו מוויכוחים. זה סתם מיותר- אף אחד לא יעבור על החוק ויוותר לכם.

© 2023 by NOMAD ON THE ROAD. Proudly created with Wix.com

bottom of page